Algemene informatie

Anne van Damme
Singer-songwriter | Den Bosch

Anne van Damme Anne van Damme is een van oorsprong Zeeuws-Vlaamse singer-songwriter, inmiddels gevestigd in Den Bosch. Deze Rockacademie alumna weet te raken met haar gevoelige liedjes en warme stem. Ze fabriceert frisse popsongs met teksten die enerzijds diep en ontroerend kunnen zijn, maar anderzijds zeker ook gevat en direct. Met haar sprankelende gitaarspel en open uitstraling weet Anne je mee te slepen in haar wereld.

Haar voorliefde voor punkrockbandjes weet ze perfect te combineren met de invloeden van singer-songwriters als Jim Croce, Ed Sheeran en Joni Mitchell. Hierdoor schrijft Anne pittige, akoestische popsongs, afgewisseld met kleinere, intieme nummers.

‘Waves’, de opvolger van debuut EP ‘June’ (release: 2016 in Poppodium 013), laat een sprong in het werk van de songwriter zien. Puur, rauw en uitgekleed brengt Anne haar liedjes volledig akoestisch ten gehore. Naar eigen zeggen durft Anne voor het eerst echt plezier te maken in haar muziek. Ze luistert compleet naar haar eigen intuïtie en dit hervonden vertrouwen heeft er voor gezorgd dat ze haar mooiste werk tot nu toe heeft kunnen schrijven. De EP is thematisch een zoektocht naar haar ware ik. Soms is het een gevecht, soms een liefdevolle omhelzing en soms een dansje en een glimlach ineen.

Live weet Anne de aandacht vast te houden door haar sterke performance en haar krachtige, maar breekbare stem. De connectie tussen Anne en haar publiek is onmiskenbaar, waardoor haar slotakkoord al menig luisteraar verwonderd heeft achtergelaten.

Niveau
Professioneel

Telefoonnummer
0655562892

Website
www.annevandammemusic.com

E-mail
annevandammeofficial@gmail.com

KvK-nummer
65960459

Plaats
Den Bosch